Dags att renovera ditt kök? Vi hjälper dig!

Hem > Blogg > Dags att renovera ditt kök? Vi hjälper dig!

Dags att renovera ditt kök? Vi hjälper dig!

Med kakel så skyddar du ditt kök. Väggen, runt spisen och mellan bänkarna är utsatta områden när du lagar mat, diskar eller reder i köket. Kakel är ett material som skyddar ditt kök och gör det lättare för dig att städa och hålla rent. Med rätt kakel från Kakeltema får du dessutom ett kök som utstrålar kvalité, inspiration och glädje.

Kakel är ett glasat lergods som finns i många storlekar och variationer, som sträcker sig från stora enfärgade plattor till de finaste mosaikerna. Att borra och klyva i kakel gör du enklast här, det är ett uppskattat material som på ett unikt sätt skapar rätt ljus i ditt kök. Att få ett fräscht kök skapar glädje och bidrar till en positivare vardag. Med kakel från kakeltema får du just det, tack vare det glansiga kaklet håller du enkelt ditt kök i toppskick.

När man väljer kakelplattor till ditt kök så är det viktigt med helhetsintrycket och att det ska matcha resterande delar av köket. Men framförallt så är det ditt beslut och din smak som är viktig. När man skapar ett nytt kök så handlar det även om priset. Man får det man betalar för och det stämmer verkligen, ett billigare kakel är oftast skört, så var noga med att välj det kakel som passar för uppgiften.  

Kakel eller klinkers?

Ett alternativ till kakel kan klinkers. Även detta val är oerhört vackert att ha på väggarna men även på golvet. Det ger ett levande intryck. Likt kakel finns även klinkers i glaserande och oglaserade plattor. Vi rekommenderar glaserade plattor, det för att lättare hålla smutsen borta. Jämför man klinkers och kakel så är hållbarheten på en klinkerplatta högre.

Mosaik i ditt kök

För ett mer levande och elegant intryck till köket så kan man välja olika mosaikplattor. De flesta som väljer mosaik i köket väljer oftast en och samma mosaikplatta, det ger intrycket av struktur och ordning. Formen på plattorna är även här en smaksak och kan skapa din personliga touch på köket. Mosaik är lättare att sätta på plats, det för att mosaiken kommer i ark som gör den lätthanterlig. Det kan dock vara lite svårt att uppnå en enhetlig mosaikuppsättning.

Det positiva är att man kan blanda fritt mellan färger eller ha olika mönster det enda som sätter stopp är din egen fantasi. Det finns en uppsjö av former, mönster och färger på kakel och vi på kakeltema vill mer en gärna vara med på din resa till ett drömkök.

När det gäller storlek ger de större brickorna generellt ett luftigare intryck än de små likt de mörka konturerna som istället ger intryck av en mindre yta. Även här är det din fantasi och smak som sätter gränserna.

Klicka här för fler tankar och idéer.

Vill du skapa dina drömmars kök? Välkommen till oss på Kakeltema i Jönköping – vi finns med dig hela vägen från planering till färdigt kök.