Inspiration till kakel i köket – Kakeltema i Jönköping

Hem > Blogg > Inspiration till kakel i köket – Kakeltema i Jönköping

Inspiration till kakel i köket – Kakeltema i Jönköping

Köket är en plats för matlagning. En plats för umgänge. Och en plats för din trivsel. Men den ena vägen till ett inspirerande kök är inte den andra lik. Med kakel och klinker kan du skapa iögonfallande design samtidigt som du uppfyller funktion. Vi på Kakeltema i Jönköping presenterar fyra olika stilar som väcker ha-begäret inom dig. Välkommen att inspireras till ditt nya kök.

Det klassiska köket – inspireras av enkelheten

Trender kommer och går, men det klassiska vita köket består. Om du vill ha ett ljust och tidlöst kök som håller i längden är vitt kakel ett vinnande alternativ. Men det gör inte valmöjligheterna färre. Även det klassiska vita kan ge många olika intryck. Format, storlek, nyans, fogfärg och sättning är några aspekter att ta hänsyn till. Med rektangulära plattor och vit fog kan du uppnå ett rent klassiskt intryck, medan du med kvadratiska plattor och mörk fog kan gå mer åt fransk bistro. Oavsett vilken väg du väljer att gå, kommer du inte att ångra ett klassiskt kök.

Det lantliga köket – för tankarna till sommarstugan

Bultar ditt hjärta extra hårt för den lantliga stilen? Då är möjligheterna många. Med hamrat kakel får du känslan av att plattorna redan från början är lite nötta, vilket ger kaklet ett gammaldags uttryck. Men den lantliga stilen präglas av så mycket mer än så. Gräddvita plattor, kvadratiska format och dekor i blomster kan inte annat än att föra våra tankarna till en ombonad skärgårdsidyll. Försök att se möjligheterna i olika mönster – kanske kan de skapa just den traditionella och romantiska look som du är ute efter till ditt lantliga kök.

Det skandinaviska köket – låt naturen följa med in

Minimalistiskt, tidlöst och inspirerat av naturen. Med autentiska material som sten och trä kan du uppnå en rå, stilren och skandinavisk design i ditt kök. Låt klinker som för tankarna till mjuk stenhäll påminna dig om naturens krafter eller ta ut svängarna genom att låta klinker i träimitation pryda väggarna ovanför köksbänken. Om du älskar att ta med dig naturen in, är den skandinaviska stilen något för dig.

Det lyxiga köket – uppnå wow-effekt

Marmor, marmor, marmor – den eviga källan till flärd. Längtar du efter tidlös och stilren design kan du låta marmor utgöra grunden i ditt kök. Men marmor är ett känsligt material, så för att du ska kunna uppfylla funktion och lång livstid utan att tumma på varken design eller känsla har vi på Kakeltema flera olika marmorimitationer som andas ren lyx – redo för dig och ditt nya kök. Vill du uppnå maximal effekt? Satsa på stora format och låt plattorna pryda såväl golvet i köket som väggarna ovanför köksbänken.

Vill du göra dina köksdrömmar till verklighet? Välkommen till oss på Kakeltema i Jönköping – vi finns med dig hela vägen från planering till färdigt kök.