Dags att renovera ditt badrum? – Kakeltema i Jönköping

Hem > Blogg > Dags att renovera ditt badrum? – Kakeltema i Jönköping

Dags att renovera ditt badrum? – Kakeltema i Jönköping

Vi vet att det är mycket att tänka på när man ska renovera ett badrum. Reglerna är många och valen är desto fler. Därför vill vi ge dig våra bästa tips på vad du bör tänka på – hela vägen från idé till genomförande. Nu kör vi!

Visionen av ditt nya badrum

Det allra första du bör göra när du väl har bestämt dig för att renovera ditt badrum är att låta dig inspireras. Släpp allt som har med budget att göra och börja brainstorma – bläddra i inredningsmagasin, pinna på pinterest, kom in till oss på Kakeltema i Jönköping för att uppleva och känna på ytor och storlekar. Kanske vill du låta marmor ge ett naturligt och fräscht intryck för maximal känsla av lyx? Möjligheterna är många. Fundera över vilka behov du vill fylla – ska badrummet framförallt vara praktiskt eller ska det komma att bli den ultimata platsen för avkoppling i ditt hem? När du har förälskat dig i en stil och bestämt dig för badrummets funktion kan du ta nästa steg och förena budget med vision.

Kakel, klinker & inredning – vad ska jag välja?

Är man inte sakkunnig kan det vara bra att veta skillnaden mellan kakel och klinker. Kakel går endast att sätta på väggarna, medan klinker fungerar lika bra på golv som på vägg. Så nu – vidare till val av klinker. Här finns det en uppsjö av utseenden att välja mellan. Bra att ha med sig är att stora plattor kan vara svårt att applicera i duschutrymmet på grund av golvbrunnen. En mindre storlek är därför att föredra. Här tycker vi att olika storlekar i samma serie kan ge ditt badrum det där lilla extra.

När det kommer till väggarna är möjligheterna näst intill oändliga. Oavsett om du väljer kakel eller klinker kan du vara kreativ med allt från hexagonformade plattor till att endast kakla halvvägs upp för att sedan fylla ut med en våtrumstapet eller våtrumsfärg. Välj bland olika mönster, färger och kulörer, matcha eller bryt av mot kakelvalet och sätt prägel på ditt badrum. Vår butik i Jönköping omfattar ett stort utbud av dessa material.

Basera dina inredningsval på vilka behov du vill uppfylla med ditt nya badrum. Är avkoppling i fokus kanske ett badkar och dimbara spotlights är det som gäller. Är ni en stor familj kanske en bred kommod med dubbla handfat är rätt val. Fundera även över tillval så som golvvärme för en jämn och behaglig spridning av värme i hela badrummet.

Hemmafixare eller proffs?

Är du inte händigt lagd kan du alltid anlita en certifierad hantverkare. Oavsett vad du bestämmer dig för är du skyldig att följa särskilda branschregler – såsom GVK och BBV. Se helt enkelt till att arbetet är fackmannamässigt utfört. Du bör också kontakta ditt försäkringsbolag för att få koll på vilka krav renoveringen behöver uppfylla. Innan du påbörjar arbetet rekommenderar vi dig att skapa en checklista. På så vis missar varken du eller hantverkaren någon viktigt detalj och du minimerar risken för oförutsedda kostnader.

Vill du ha hjälp av proffs? Vi har erfarna plattsättare, elektriker och rörmokare för dig som vill renovera ditt badrum här i Jönköping. Första steget är dock att inspireras och planera — välkommen in till oss på Kakeltema så hjälper vi dig!